Deze broccoli-venkelsoep is gemakkelijk, gezond en caloriearm. Het is een ideale maaltijdsoep voor de herfst. Je krijgt vitaminen binnen (een goede weerstand kun je in de herfst wel gebruiken) en de soep warmt lichaam en geest als het buiten koud is of regent.
Bovendien respecteert deze soep je lijn. Alle ingrediënten zijn gekookt. Er komt geen olijfolie in de koekenpan aan te pas.
Ons recept is goed voor een behoorlijk hoeveelheid soep. Bewaar de soep in de ijskast. Je kunt er dagen van eten. Op deze manier is het ook een ideaal middel tegen lekkere trek. In plaats van een ongezond tussendoortje trakteer jij jezelf op een broccoli-venkelsoep.
Ingrediënten (4 personen)
- 2 struiken broccoli
- 3 venkelknollen
- 1 zoete aardappel
- 1 teen knoflook
- 1 ui
- 1 groentebouillonblok
- Een paar eetlepels soja-room
- 1 tot 2 Spaanse pepers
- Evt. peper en zout
- Extravergine olijfolie
- Evt. vers gemalen Parmezaanse kaas
Bereiding
Maak de groenten schoon en snijd ze in stukken. Doe nu alle ingrediënten – broccoli, venkel, aardappel, knoflook, ui, Spaanse peper(s) en bouillonblok – bij elkaar in een grote pan en voeg ruim water toe. Breng de soep aan de kook en laat deze tenminste anderhalf uur doorkoken.
Laat de soep afkoelen en maak ‘m glad met een staafmixer. Breng de soep (eventueel) op smaak met zout en peper, en voeg wat soja-room toe.
Serveer de soep met een vers scheutje olijfolie en vers gemalen Parmezaanse kaas. Je maakt er natuurlijk helemaal een feest van als je er ook nog zelfgebakken brood bij serveert.