Kerstaubergines – kleine, ronde aubergines – zijn het hele jaar door verkrijgbaar maar passen bijzonder goed bij Halloween en Kerstmis. De aubergines worden gemakkelijk aangezien voor kleine pompoenen, maar zodra je ze opensnijdt en proeft herken je de smaak van aubergine.
Maak er een crème voor bij het aperitief van. Of een overheelijke saus voor spaghetti of andere pastasoorten. Het is één en hetzelfde recept, op meerdere manieren te gebruiken.
Ingrediënten
- 1 Doosje kerstaubergines (circa 500 gram)
- 1 of 2 lenteuitjes
- Basilicum (10 tot 20 verse blaadjes)
- 1 teentje knoflook
- Peper en zout
- Extravergine olijfolie
- 2 Eetlepels broodkruim
Bereiding
Was de aubergines en snijd ze in blokjes. Snipper de uitjes. Verhit olijfolie in een koekenpan, fruit de ui erin en voeg de aubergineblokjes bij. Bak de blokjes gaar.
Hak het teentje knoflook fijn, spoel de basilicumblaadjes af en snijd ze fijn.
Doe nu alle ingrediënten bij elkaar en mix ze tot een grove crème met een staafmixer.
Serveer de crème met knapperig brood of gebruik ‘m als saus voor een pastaschotel.