Zo bereid jij gegrilde bavette en rib eye op de barbecue
Als je voor luxe vlees als gegrilde bavette en rib eye kiest, dan wil je dat natuurlijk wel perfect op de barbecue bereiden. Zo doe je dat.
De Italiaanse keuken. Pasta’s, eettips, gemakkelijke gerechten – Koken met ADVERSUS. Eenvoudige en smaakvolle recepten die van iedere man een kok maken. Verras je vriendin (Liefde gaat door de maag!) en omgeving met jouw kookkunsten.
Als je voor luxe vlees als gegrilde bavette en rib eye kiest, dan wil je dat natuurlijk wel perfect op de barbecue bereiden. Zo doe je dat.
Houd jij van een culinaire uitdaging? Maak dan zelf panettone! Dit verrukkelijke Italiaanse cakebrood is erg bewerkelijk, maar als je het goed plant, lukt het je om in één dag je eigen panettone(s) te bakken.
Maak je eigen stapeltaart. Het is zoveel eenvoudiger dan je denkt. Het geheim zit ‘m in de basis: een biscuit taart. En die heb je zo klaar!
Houd jij wel van een goed stuk vlees op de grill of barbecue? Verken dan eens de wereld van de online slager.
Sta jij dit jaar in de keuken voor het kerstdiner? Maak je vrienden, familie of partner dan blij met een echte Italiaanse klassieker: carpaccio…
Een stoere pastaschotel met vis en verse kruiden uit het uiterste zuiden van Italië. Voer voor gourmands!
Langoustines en burrata is een verrukkelijke combinatie. Verrijk je pastaschotel ermee. Lekkerder kun je het niet krijgen!
Zin in zo’n heerlijke, mediterrane pastaschotel? Probeer pasta alla Norma. We hebben het originele, Siciliaanse recept voor je!
Een bekend Italiaans gerecht is vitello tonnato. Meer dan een gerecht is het een aperitief … Lees meer
Zelf gemaakte pasta met truffel saus. Kan het feestelijker? Deze luxe pastaschotel is eenvoudig te bereiden en hoeft niet kostbaar te zijn.
Heb je oud brood over? Maak er gnocchi di pane (broodballetjes) van. Dit recept komt uit de traditionele Italiaanse keuken. Het is warm van smaak. Comfort food voor de herfst!
Gnocchi met pruimenvulling is een ultiem herfstgerecht: zoet en troostend. Comfort food in opperste vorm. Dit moet je proeven.
Vier de nazomer met deze overheerlijke pizza met vijgen en rauwe ham. Iets lekkerders is nauwelijks voor te stellen. Serveer er een goed glas wijn bij en proost op de herfst!
Je hebt spaghetti en spaghetti. Je kunt spaghetti koken en er in een studentikoze stijl een snelle saus overheen kieperen maar je kunt er ook een haute cuisine gerecht van maken.
Pasta met zeevruchten is een ultiem zomergerecht. Met een pistachepesto doe je er nog een schepje bovenop. Deze pastaschotel is haute cuisine!
Geef je omelet een extra twist mee met een beetje bloem, wat melk en verse peterselie. Verras je tafelgenoten met dit eenvoudige maar heerlijke gerecht.
Mag er nog wel een kilootje (of wat) af na al dat thuis zitten? We kennen het! Er zit maar één ding op. Gewoon wat minder eten. Dat betekent niet dat je niet lekker mag eten…
Er gaat niets boven lekkere gehaktballen, vooral als ze mager zijn. Voer voor je spieren maar niet voor je bierbuik! Eet ze warm als hoofdmaaltijd met groenten. In de zomer zijn ze ook erg lekker op kamertemperatuur.
Trofie is een pastasoort die afkomstig is uit Genua. Deze pasta is ontzettend eenvoudig te maken en wordt gewoonlijk met pestosaus geserveerd. Je weet niet wat je proeft!
Dit is één van de lekkerste recepten voor appeltaart die we ooit zijn tegengekomen. De … Lees meer
Liefde gaat door de maag. Verwen je geliefde met huisgemaakte ravioli. Succes gegarandeerd. Dit recept is eenvoudig. Foolproof!
Pasta maken is zo moeilijk nog niet. Probeer deze vlinderpasta. Het kan niet fout gaan. En je scoort er enorm mee!
Met deze Italiaanse chocoladevlammetjes is het gegarandeerd scoren. Ze zijn bovendien vrij gemakkelijk te maken. Je moet er alleen wat tijd voor uittrekken, maar als ze eenmaal klaar zijn dan heb je ook echt wat! Je zou zweren dat ze van een topbanketbakker komen!
‘Zuppa inglese’ (letterlijk: Engelse soep) is een verrukkelijk Italiaans dessert dat misschien niet zo bekend is als ’tiramisu’ maar daar zeker niet voor onderdoet. Misschien is ‘zuppa inglese’ zelfs wel…
Met slechts enkele handelingen meer krijgt het klassieke Italiaanse recept van spaghetti aglio, olio e peperoncino het allure van een sterrenrestaurant.
21 Maart is de internationale dag van de tiramisù, maar natuurlijk kun je dit Italiaanse dessert maken wanneer je wilt. Wij hebben het echte, originele recept voor je!
De meest griezelige nacht van het jaar staat voor de deur. Jaag je gasten (of partner) de stuipen op het lijf met een bloederige cocktail.
Het is een zware, vullende lekkernij – de koek is ietwat spekachtig – die erom vraagt om na een lange boswandeling bij de openhaard geserveerd te worden. Heerlijk bij de thee of koffie maar…
Regels bestaan in de Italiaanse keuken niet. Als iets lekker (buono) is, dan is het lekker (buono). Het doet er niet toe hoe iets is klaargemaakt als het de smaakpapillen maar behaagt.
Pasta met groenten en ansjovis wordt geserveerd met gekookte groenten en ansjovis. Het bijzondere aan deze schotel is dat de ingrediënten voor…
Geef alledaagse gerechten als kip een exotische smaak door er heerlijk geurende basilicum bij te … Lees meer
Verwen haar (en jezelf) met huisgemaakt chocolade sorbetijs. Je hebt er geen ijsmachine voor nodig. … Lees meer
De salade caprese (insalata caprese) is een Italiaanse salade die vooral in de zomer heel … Lees meer
Deze heerlijke pastaschotel is ideaal voor als je gasten te lunchen hebt. Het is een … Lees meer
Prosecco is een zomerdrankje bij uitstek. Deze vrolijke spuitwijn, afkomstig uit de Italiaanse streken Veneto … Lees meer
Vandaag, 6 april, is het Carbonara Day! Wij vieren dat met een origineel Italiaans carbonara … Lees meer
Deze aspergesoep is een gemakkelijke en vooral licht verteerbare entree waarmee je de Paaslunch kunt … Lees meer
De warme, volle smaken van de herfst kun je gemakkelijk verwerken in een typisch herfstig … Lees meer
Valt het je zwaar om af te zien van zo’n smaakvolle en troostende hamburger maar … Lees meer
Deze broccoli-venkelsoep is gemakkelijk, gezond en caloriearm. Het is een ideale maaltijdsoep voor de herfst. … Lees meer